Varmt välkommen på Drop in! Gäller alla däck ärenden!

Vi erbjuder dig däck, fälgar och kompletta hjul. Välkommen!

Hos Fosie Bilverkstad finner du ett brett utbud av däck från världsledande varumärken. Så som Michelin, Continental, Nokian etc. Vi på Fosie Bilverkstad är din däckexpert. Det finns mycket att tänka på när man ska köpa nya däck. Oavsett om du behöver vinterdäck eller sommardäck. Alla däck har olika kvaliteter och egenskaper. Mjukare däck ger bättre grepp men slits fortare. Styvare däck ger bättre stabilitet men sämre komfort då du känner av vägens ojämnheter mer.

Välj däck utefter det väglag du mestadels kör på. Behöver du hjälp eller råd får du gärna kontakta oss. Oavsett vilket däck du väljer så har vi vad du är ute efter. Ett smart tips är att inte snåla på säkerheten. Dina däck är den enda kontakten som din bil har med vägen.

Kontakta oss för prisuppgift på däck, fälg eller kompletta hjul!

Priser:

  • Nya däck: Kontakta oss för pris.
  • Hjulskifte: 300:-
  • Däckreparation: 250:-
  • Montering och balansering: fr. 150:-hjul/st (beroende på storleken på fälgen)

EU- Märkning

Däckmärkningen visar däckens bränsleeffektivitet, våtgrepp (bromsförmåga) och bullernivå. Detta underlättar för dig som kund att välja däck utifrån dessa egenskaper. Varje däck har olika kvaliteter och egenskaper och med hjälp av denna märkning får du en överblick över däckets specifika egenskaper.
* Tänk på att denna klassificering inte visar hur bra vinterdäck är i våra nordiska vinterförhållanden.

Dubb- eller odubbade däck (friktionsdäck)?

Dubbdäck och odubbade däck ger lika bra grepp i snön. Dubbdäck är dock ett bättre alternativ för dig som kör på isiga vägar. Ska du ut och köra i Europa så är dubbdäck förbjudna i flera länder, så som Tyskland. Även här i Sverige har det blivit förbjudet att köra med dubbdäck på vissa vägar.
Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober – 15 april. Om det befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Mönsterdjup, lag och tips..

Sommardäck

Minsta tillåtna mönsterdjup på sommardäck är 1,6 mm. Men vi rekommenderar minst 3 mm för din säkerhet på vägen. Mindre än rekommenderat mönsterdjup på dina däck förlänger bromssträckan och ökar risken för vattenplaning. De däck som har det största mönsterdjupet bör vara monterade bak på fordonet. Det minskar risken för sladd när du bromsar eller svänger. Detta gäller båda fram- och bakhjulsdrivna bilar.

Vinterdäck

Ditt fordon ska ha vinterdäck från 1 december – 31 mars om det är vinterväglag. Minsta tillåtna mönsterdjup på vinterdäck är 3 mm. Men vi rekommenderar minst 5 mm för din säkerhet på vägen. Mindre än rekommenderat mönsterdjup på dina däck förlänger bromssträckan och ökar risken för vattenplaning. De däck som har det största mönsterdjupet eller dubbutsticket bör vara monterade bak på fordonet. Det minskar risken för sladd när du bromsar eller svänger. Detta gäller båda fram- och bakhjulsdrivna bilar.

Varmt välkommen till oss på Fosie Bilverkstad!

Boka här Kontakta oss